Hæklede blomster

Hvem elsker ikke blomster?

Når du hækler blomster er der virkelig mulighed for at boltre sig i farver og former. Blomster findes i en uendelig mangfoldighed og de er alle smukke. De pynter på det hele og man bliver glad af at se på dem. Som pynt på tøjet er de en klassiker og det er ikke uden grund.

Så det er bare med at komme i gang og som alt andet kan det gøre både let og svært. Der vil med tiden komme flere blomsteropskrifter, store og små, flade og tredimensionelle blomster i forskellige sværhedsgrader.

Blomster er populære til Visible mending, og de hæklede blomster dækker også både huller og pletter.

Den fineste lille blomst får lov at pynt i halsudskæringen på en bluse, der er helt ensfarvet. I midten af blomsten, er der syet en perle på.

Blomsten hedder “Irsk rose” og er en opskrift fra Irland fra midten af 1800-tallet. En blomst der aldrig visner.

Den er hæklet i tre forskellige farver i forskelligt garn.

Gallakjolen har fået blomsterpynt ved halsudskæringen, som gør den helt unik. Det er små blomster, 2½-3½ cm i diameter. De er hæklet i tyndt silkegarn, med en mikroskopisk hæklenål. Fantastisk tålmodighedsarbejde, men umagen værd!

Blomsten er eget design og den er også rigtig flot i almindelig tykkelse garn og nål 3.

Her en tunika i hør, som både er elegant i sin enkelhed, men også lidt kedelig. Den har nu fået blomsterpynt. Det er forskellige blomster, de fleste opskrifter er fra traditionen og gamle dage. Men stadig smukke.

De er alle hæklet i en lækker, lidt tyk bomuldsgarn, i næsten samme farve som tunikaen.

Blomsten til højre er eget design. Den hedder “smørblomst”, men gør sig også fremragende i andet end gult 😉