Hæklede blonder

Blonder, som pynt på tøjet er en helt almindelig ting. Men det, at du selv kan hækle dem, er næsten gået helt i glemmebogen. Det skal der laves om på, for du kan selv hækle de skønneste blonder og du bliver dobbelt glad for tøjet, når du selv har bestemt hvordan det skal se ud:) Blonder er især gode til halsudskæringen, men kan selvfølgelig også bruges som pynt andre steder.

Visible mending er ret populært og hæklede blonder kan sagtens bruges i den sammenhæng. Er halsudskæringen blevet slidt eller er gået op i sømmen, er det oplagt at reparere det med en hæklet blonde. De dækker også pletter og misfarvning fra solcreme.

Det kan se vanskeligt ud, men som så meget andet, så kan man gøre det både nemt og svært. Her finder du begge dele, sammen med en enkel måde at få dem til at passe i størrelsen på. Det er især en af udfordringerne – at de skal passe i længden. Der er flere måde det nemt kan løses på. Én af dem ser du billeder af her – blonden behøver nemlig ikke at følge halsudskæringen slavisk, du kan lege dig frem og lade den sno sig på nye måder.

Her er det en af de meget almindelige langærmede T-shirts, som har fået et kæmpe løft, så man får lyst til at gå med den igen.

Blonden er en Picot-blonde, der er hæklet af luftmasker og fastmasker. Den er hæklet i 8/4 bomuldsgarn i forskellige blå nuancer. Det ser godt ug og samtidig får du brugt dine små garnrester.

Her en bluse med bitte små blomster. Den har fået en Picot-blonde, hvor der er leget lidt med at hækle tre blomster for enden.

Det, at den ikke følger halsudskæringen giver den et andet og knap så “pænt” udtryk og samtidig er det meget nemmere at få den til at passe i størrelsen. Ren win-win.

Den er hæklet i 8/4 bomuldsgarn.

Igen en Picot-blonde. Her er det ikke halsudskæringen der bliver pyntet, men i stedet får blomsterne lov til, at følge striberne i stoffet. Det giver en helt anden og spændende effekt, og blusen får et helt andet udtryk.

Når blonden bliver brugt på den her måde, er det super let at få hæklet den i den rigtige længde.

Her er der også hæklet med 8/4 bomuldsgarn.

Den klassiske tanktop får her nyt liv med en trekantsblonde. Der er brugt farver der ses og igen er der leget med, at blonden ikke følger halsudskæringen slavisk. Det ser sejere ud og samtidig er det meget nemmere 🙂

Blonden er hæklet i 8/4 bomuldsgarn.

Den klassiske cardigan, som vist aldrig går af mode. Men derfor kan den godt tåle at blive peppet lidt op, så bliver den også lidt sjovere at have på. Her får blonden lov til at følge halsudskæringen, og den får også lov til, at fortsætte et stykke vej langs knapperne. Det bryder forfriskende, det meget klassiske look.

Den er hæklet af forskellige nuancer der matcher trøjen og der er mest brugt 8/4 bomuldsgarn. Super måde at få brugt sine små garnrester.