Hæklede knapper

Når du gør dig den umage, at designe dine egen knapper, giver du dit tøj et unikt udseende. Smukke knapper, er prikken over i’et på et hvert stykke tøj. Vi er desværre blevet så vant til plastikknapper, at vi nærmest har glemt, at det kan være anderledes og det at du selv kan lave knapper er gået helt i glemmebogen. Men det kan du, og de er heldigvis knap så svære at lave, som man skulle tro;)

Har du selv strikket en trøje, er det oplagt at lave knapper af det sidste garn, og du får smukke, unikke knapper som passer perfekt til trøjen.

Har din frakke tabt en knap kan du hækle en ny i bedste Visible mendingstil – knapper  behøver ikke at være ens! Har genbrugsfundet nogle lidt kedelige plastikknapper er det også oplagt at skifte dem ud, med håndlavede, specialdesignede smukke knapper. What’s not to like?

Der er mange måder at lave knapper på. I første omgang er det blot de hæklede du kan købe opskrift på her, men med tiden kommer der flere forskellige.

Til venstre er det den hjemmestrikkede trøje, der har fået knapper der passer. Ikke i samme garn som trøjen men i en blå nuance der matcher det blå i trøjen. SÅ meget flottere en plastik!               Til højre er det en sommerjakke, der har fået skiftet de triste plastikknapper ud med de hæklede. Der er hæklet med 2 tråde – én der ligner uld og en tynd, lys silketråd. De er hæklet som var det én tråd, og giver et fint farvespil i det ellers næsten ensfarvede.

Her er det igen en sommerjakke, der har fået nye knapper. De er inspireret af foret i jakken, som  jo er prikket. Det blev knappen også:)

Den hvide midte er hæklet i en rustik silketråd og udenom er det igen en rustik tråd, en blanding af uld, silke og acryl.

 

 

Denne bluse havde små, skrigrøde plastikknapper, som slet ikke matchede i farven. Den er et genbrugsfund, og den bære overhovedet ikke præg af, at være blevet brugt, så her kan man virkelig sige, at den har fået nyt liv.

Knapperne er ret små, så de er hæklet med en tynd silkelignende tråd. Det er de samme knapper der er hæklet uden om, knaphullet er stort nok til, at der er plads til det hæklede også.