Om OnceAgain

Fordi det mest klimavenlige tøj allerede hænger i dit klædeskab.

Tekstil- og modeindustrien står for omkring 10 % af klodens CO2-udledninger, og sammen med et meget stort forbrug af både vand og kemikalier, er det én af verdens mest forurenende industrier. Det positive er, at vi som almindelige mennesker kan have indflydelse på klimaaftrykket ved at tænke over, hvad vi har i vores klædeskab, og hvordan vi forbruger.

Gang på gang overrasker det, hvor lidt der skal til for at ændre udtrykket på et stykke tøj, og hvor stor glæden er, når man sætter sit eget, personlige præg på sit tøj. Så er det pludselig helt lige til at bruge det i længere tid. På OnceAgain’s hjemmeside finder du inspiration, videoer med teknikker og opskrifter på pynt til at sy på tøjet så det får nyt liv, og bliver smukt og spændende igen. Hæklede blonder og blomster, broderi, håndlavede knapper og meget andet.

Der er lagt vægt på, at opskrifter, fotos og teknikvideoer er klare og tydelige, og der er forskellige sværhedsgrader at vælge mellem. Så uanset om du er nybegynder, eller har lavet håndarbejde i mange år, er der noget for dig.

Til opskrifterne er der hentet meget inspiration i traditionen, for der findes et væld af gamle, næsten glemte håndarbejdsteknikker, som med nutidens materialer bliver utroligt smukke, og de forklares nemt på video. Så hvis du gerne vil lære nyt, er du kommet til det rigtige sted.

OnceAgain er bare én person. Jeg har lavet håndarbejde siden jeg var barn, og har både kunstnerisk baggrund, og er uddannet på Odense Håndarbejdsseminarium. Hækling er det foretrukne, men jeg er altid begejstret, når jeg finder en ny håndarbejdsteknik, og dem har jeg efterhånden fundet nogle stykker af, og deler glad ud af min viden. Der bliver løbende lagt nyt ud på hjemmesiden.

Omtanke for vores forbrug af tøj er ved at blive en global trend, og med internettet er det nemt at brede inspirationen ud, så der kommer selvfølgelig også snart en engelsk version af hjemmesiden.
Det er min ambition at inspirere så mange som muligt til at bruge tøjet i klædeskabet i længere tid. Det løser ikke klimakrisen, men jeg tror på, at de små ting vi selv gør i hverdagen, både gør en forskel for klimaet, og er med til at sætte en grønnere dagsorden.