Om OnceAgain

Fordi det mest klimavenlige tøj, allerede hænger i dit klædeskab.

Tekstil- og modeindustrien står for omkring 10 % af klodens CO2-udledninger, og sammen med et meget stort forbrug af både vand og kemikalier, er det én af verdens mest forurenende industrier. Det positive er, at vi som almindelige mennesker her kan have indflydelse på klimaaftrykket, ved at tænke over hvad vi har i vores klædeskab og hvordan vi forbruger.

Gang på gang overrasker det, hvor lidt der skal til for at ændre udtrykket på et stykke tøj og hvor stor glæden er, når man sætter sit eget, personlige præg på sit tøj. Så er det pludselig helt lige til, at bruge det i længere tid. På OnceAgain’s hjemmeside finder du inspiration, videoer med teknikker og opskrifter på pynt til at sy på tøjet, så det får nyt liv og bliver smukt og spændende igen. Hæklede blonder og blomster, broderi, håndlavede knapper og meget andet.

Der er lagt vægt på at opskrifter, fotos og teknikvideoer er klare og tydelige og der er forskellige sværhedsgrader at vælge mellem. Så uanset om du er nybegynder eller har lavet håndarbejde i mange år er der noget for dig.

Til opskrifterne er der hentet meget inspiration i traditionen, der findes et væld af gamle, næsten glemte håndarbejdsteknikker, som med nutidens materialer bliver utroligt smukke og de forklares nemt på video. Så hvis du gerne vil lære nyt, er du kommet til det rigtige sted.

OnceAgain er bare én person. Jeg har lavet håndarbejde siden jeg var barn, og har både kunstnerisk baggrund og, er uddannet på Odense Håndarbejdsseminarium. Hækling er det foretrukne, men jeg er altid begejstret, når jeg finder en ny håndarbejdsteknik og dem, har jeg efterhånden fundet nogle stykker af, og deler glad ud af min viden. Der bliver løbende lagt nyt ud på hjemmesiden.

Omtanke for vores forbrug af tøj er en global trend og med internettet er det nemt at brede inspirationen ud, så der kommer selvfølgelig også snart en engelsk version af hjemmesiden.
Det er min ambition, at inspirere så mange som muligt, til at bruge tøjet i klædeskabet i længere tid. Det løser ikke klimakrisen, men jeg tror på, at de små ting vi selv gør i hverdagen, både gør en forskel for klimaet og, er med til at sætte en grønnere dagsorden.